Järvenpään joulumarkkinoilla oli kova kuhina. Myyjiä oli järjestäjien edustajan mukaan jopa enemmän kuin Keravan markkinoilla viikkoa aiemmin. Puolueiden vaaliteltat oli tällä kertaa sijoitettu vierekkäin torilta lähtevälle sivukujalle. Paikalla oli Vasemmistoliiton lisäksi Vihreät ja Kokoomus.

Aamu alkoi teltan pystytyksellä. Olin itse pakulla paikalla jo puoli seitsemän aikaan. Olin hakenut jo edellisenä iltana teltat ja muut tykötarpeet Kiurulasta. Kivimäen Salli tuli muutaman minuutin jälkeeni ja kohta olikin teltta pystyssä. Uroskertut Kari Uusikumpu ja Jouko Raunimaa tulivat viimeistelemään teltan pystytyksen ja pian saatiinkin teltta valmiiksi ja palasimme pariksi tunniksi kotiin. Puoli kymmen  maissa avattiin teltan lipeet ja poliittinen vaikuttaminen ja vuorovaikutus alkoi.

Tukiryhmäni Kertut olivat taas ahkerasti mukana junailemassa minua kohti eduskuntaan.

303537.jpg

Tarjolla politiikan lisäksi oli kuuma glögiä, pipareita ja kanelpullia sekä suklaata. Glögiä meni litroittain ja Salli Kivimäki kävi tuon tuosta täyttämässä uuden satsin kotonaan.

Jatkoimme Jampassa aloitettu vaalikyselyä. Salli huomautti vanhana opettajan, että kysymyksiä oli liikaa. Ajattelin että olisi ollut mukava olla Sallin oppilaana kun olisi saanut vastata vain pariin kolmeen kysymykseen. Ihmeen nopeasti kysymyskaavakkeista kuitenkin selvittiin. Kysyimme mm. ihmisten aikomusta äänestää eduskuntavaaleissa. Kaikki vastasivat kyllä niin kui eilen Jampassakin. Muita kysymykset käsittelivät mm. köyhyyden poistamista, työllisyyden hoitoa, olipa joukossa tunnistustehtävä, jossa oli minu kuvani ja vaihtoehtoina olivat Keski-Uudenmaan joulupukki, parroittunut joulumuori ja minä. Näihin ja muihin kysymyksiin palaamme myöhemmin, kun saamme käsiteltyä tuloksen tarkemmin.

303535.jpg

Mitähän mun pitikään kysyä ja missä se kynä on...

303545.jpg

Työsuojeluasiat ja työelämän kysymykset mielessä

303536.jpg

Kansanuutiset olivat jo entuudestaan tuttua tavaraa

303540.jpg

Salli aina ahkerana aheresi kannujen kimpussa

303533.jpg

Katsokaahankin, että pidätte eläkeläisten asiat mielessänne jos pääsette sinne eduskuntaan. Ehdokas Tuula Korhohen (takana) ja Erkki Laukkanen oikealla (nenä vähän näkyy) ja allekirjoittanut kuuntelevat korvat kuumina.

303617.jpg

Ilman Kerttuja eit tämäkään olisi tapahtuma olisi onnistunut. Kiitos!

Kuvat: Kari Uusikumpu