Suuri joukko Vasemmistoliiton Uudenmaan kansanedustajaehdokkaita ja heidän tukijoitaan päivysti Keravan Vasemmistoliiton juttuteltalla sunnuntaina 10.12.2006.

Itse olin teltalla aamu kymmenestä puoli neljään iltapäivällä. Mukani oli tukiryhmästäni olivat järvenpääläiset Maarit Uusikumpu, Anja Hietala sekä pariskunta Sakari ja Soili Helander Hyvinkäältä.

Väkeä markkinoilla riitti ja välillä oli turhankin ahdasta kapealla välylällä Prisman lähellä. Torikauppiaat meinasivat hermostua innokkaiden kansanedustajaehdokkaiden ja heidän tukiryhmäläistensä levittäytymisestä kadulla omaa telttaa kauemmas. No sopu sijaa antoi.

Tulikin mieleen, että olisi varmaan parempi, että vastaavissa tapahtumissa poliittiset ryhmät olisivat erikseen kauppiaista ettei turhia eturistiriitoja pääsisisi syntymään. Kokoomuskin oli aivan toisessa päässä markkinoita ja Kepu siinä jossain puolivälissä. Demareilla ei telttaa ollut, mutta heidän paikallisehdokkaansa Anne Karjalainen liikkui ilmpallojensa ja korinsa kanssa torikansan keskellä. Karjalainen tuli minulle tutuksi Halosen presidentivaalikampanjan ajoilta. Olimme samassa Keski-Uudenmaan kansalaisvaltuuskunssa.

296067.jpg

Mitähän sieltä demariehdokas Anne Karjalainen korista oikein löytyykään.

Teltan ohi lipuvan kansan joukosta pongasin aina silloin tällöin jonkun tutun rautatieläisen. Oli mukava nähdä vanhoja työkavereita ja kuulla heidän kuulumisiaan ja tsemmpaustaan kampanjassani. Mieleen jäi tosin yksi rautatieläinen, joka kiersi kaukaa kuin ruttoista. Pelkäsi varmaan leimautuvansa julkisesti vassareiden ystäväksi, jos olisi pysähtynyt hetkeksikään. No kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.

296068.jpg

Vilkasta ajatustenvaihtoa

 

296070.jpg

Mihin se ukko meni?

 

296071.jpg

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat Tuula Korhonen ja Hannu Siltala saavat ohjeita perintöverotuksen kohtuullistamiseski pienissä perinnöissä