Vasemmistoliitto käynnisti virallisesti vaalikampanjansa  lauantaina 20.1.07 kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa. Samana päivänä Kasas News eli Kansan Uutiset vietti 50-vuotisjuhliaan. Aamupäivän aloitettiin Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokastapaamisella.

362778.jpg

Vasemmistoliiton varapuheenjohtajat Minna Sirnö ja Risto Kalliorinne juontajina

Vaalikampanjan avauksessa paljastettiin Vasemmistoliiton vaalislogan "Oikeasti vasemmalla". Teema kolahti ainakin minun tajuntaani suoraan ja siltä samalta se tuntui ja näytti ja kuului muidenkin salissa olleiden osalta.

Oikeasti vasemmalla oli hyvä valinta, kun kelaa aikaa taaksepäin presidentin vaaleihin, joissa Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö profiloitui ns. työväen presidentiksi. Pelkkä slogan ei riittänyt vaan kokoomus yritti omia ja ratsastaa muutenkin perinteisillä työväenpuolueiden sanastoon kuuluvilla teemoilla. Ei tarvinnut silloin itse ainakaan kauaa miettiä kuka oli oikeasti vasemmalla ja kuka oli oikeesti oikeistolainen.

362747.jpg

Vanhaa ja nuorta vasmmistoliittolaista kansanedustajaehdokasvoimaa. Tero Aaltonen Askolasta ja Hannu Siltala Järvenpäästä

Oikeesti vasemmalla lausahduksen taakse latautuu paljon erilaisia merkityksiä ja käsitteitä. Oikeasti vasemmalla muistuttaa ja sen pitäisi herättää omia tuntoja miettimään olenko oikeasti vasemmalla oikeasti vai olenko vain olevinani vasemmalla silloin kun työväen laulu kajahtaa tai suu käy ja ääni vaikuttaa vasemmistolaiselta retoriikalta mutta mieli ja teot ovat enemmän tai vähemmän jossain muualla kuin vasemmalla.

362761.jpg

Vasemmistonuorten kuoro kajautti ilmoille perinteisiä työväenlauluja

On muistettava että pelkkä slogan oikeasti vasemmalla ei kenestäkään tee vasemmistoliittolaista yhtä vähän kuin Sauli Niinistön olisi voinut kukaan uskoa olevan oikeesti työväen presidentti. Minulle oikeesti vasemmalla teemassa kiteytyy koko se työväen aatteen perinne, jossa olen elänyt ja jota olen omalta osaltani vienyt eteenpäin ja luonut uutta oikeesti vasemmistoliittolaista toimintatapaan tekojeni kautta.

362771.jpg

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen avasi vaalikampanjan Oikeasti vasemmalla:

Oikeesti vasemmalla oleva on aina ja kaikessa ensisijaisesti heikomman puolella, oikeesti vasemmistolainen on solidaarinen ja oikeudenmukainen teoissaan. Oikeesti vasemmistolainen ei käperry filosofisoimaan tyhjiä teorioita oikeesti vasemmistolainen tekee tekoja ja osallistuu eikä piilottele toisten selän takana eikä pelkää tuoda kantaansa esiin.