Osallistuin Espoon Vasemmistoliiton järjestämään vaalitilaisuuteen Punavihreä pamaus laskiaissunnuntaina. Tilaisuuteen oli kutsuttu kansanedustajaehdokkaita Demareista, Vihreistä ja Vasemmistoliitosta. Varsinaiseen paneeliin arvottiin Vasemmistoliiton  edustajat. Arpa suosi espoolaisia Claes Andessonia ja Mirajam Paratia. Paneelin vetivät espoolaisetehdokkaat rehtori Jukka Karhula ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Katja Syvärinen.

Me muut ehdokkaat keitä arpa ei suosinut saimme kuitenkin esitellä itsemme ja käyttää lyhyen puheenvuoron tai esittää kysymyksiä panelisteille.

354003.jpg

Kuvassa Hannu Siltala (seisoo) viressa vasemmistoliiton ehdokas Kati Tyystjärvi Vantaalta

Itse otin esille sukupuolten välisen tasa-arvon asiana, jota ei voi koskaaan unohtaa. Erityisesti palkkatasa-arvon. Ajatuksen on, että yksi vahva keino edistää sukupuoleten erityisesti naisten palkkatasa-arvoa on yli alojen menevä sukupuolivaikutusten arviointia. Tämä on asia, jota pitää edistää niin työmarkkinaosapuolten välisissä neuvotteluissa kuin valtionkin taholta. Olen varma, että työn vaativuuden arviointi parantaisi monien naisten palkkoja. Tiedän että, perusteellinen työnvaativuuden vertailuarviointi voisi olla kova paikka työnantajille monille miesvaltaisille aloille, mutta ei palkkatasa-arvo hyssyttelemällä etene.

354006.jpg

Etualalla penelisteja. Demareiden kansanedustaja Susanna Rahkonen puheenvuorossaan. Taustalla Vasemmistoliiton ehdokkaita Erkki Laukkanen Mäntsälästä, Hannu Siltala Järvenpäästä ja Kati Tyystjärvi Vantaalta.

Enemmän paneelista Vasemmistoliiton Vertas verkkolehdestä