Olin ajatellut pitää koko viikon hiihtolomaa, välttää toreille ja turuille menemistä ja hiihtää sieluni kyllyydestä mahdollisimman paljon. Lähdin hiihtämistä varten perinteisesti kotipuoleeni Valkealaan alkuviikosta, mutta eihän hiihtämisestä mitään tullut, kun joka päivä oli vähintään -25astetta pakkasta. Korvasin hiihtämisen uimisella ja tulin takáisin Järvenpäähän. Perjantaina sitten alkoi  vaalikuume poltella sen verran, että olikin mentävä lennäkkejä jakaman jo launtaina Keravavan Vasemmistoliiton juttuteltalle kävelykadulle Prisman eteen.

415161.jpg

Keravan Vassujen juttuteltalla kävelykadulla paleltiin. Tarkka tunnistaa ehdokas Oili Liukkosen teltalla

Mukaan mahtui vaikka en ollut ilmoittanutkaan etukäteen. Höltän Maila lykkäsi pinon Kansanuutisia kainaloon ja siitä se vaalityö taas alkoi.. Uotilan Karikin tuli näköisständinsä kanssa paikalle ja Karhulan Jorma punaiseksi maalatulla ja omilla vaaltitunnuksillaan koristellulla pikkubussillaan. Muutamaa tuntia myöhemmin tuli myös Salla Salo paikalle tukijoukkoineen.

Vastapäätä meitä oli Kristilliseten teltta, jossa he tarjosivat hengen ravinnon lisäksi hernerokkaa tasapuolisesti meitä vassujakin syömään kehottaen. Vihreät olivat myös paikalla telttoineen. Kommunistit tulivat pääsihteeri Arto Viitaniemen jodolla vasta kun muut alkoivat jo kerätäiilä kimpsuja ja kampsujaan pois. Herenrokan voimalla levittivät kommunistikin aatettaan. Hyvää oli heidänkin soppansa.

415163.jpg

Tarjolla eduskuntaan ja vanha konkari kansanedustaja Kari Uotila mies telakalta ja ehdokas Hannu Siltala rautateiltä

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Jaoimme Uotilan eli Uotun kanssa toistemme vaaliesitteitä samalla, kun omiamme. Onpahan äänestäjillä valinnan varaa valtita kahdesta "raudankovasta". Kansanuutiset ja lennäkit tekivät hyvin kauppansa ja ihmiset pysähtyivät juttlemaankin. Välillä, täytyy tunnustaa, tuntui, että kansalaiset olivat kuin kujanjuoksussa, kun heidän piti selvitä meidän eri puolueiden ehdokkaiden tyrykytykseltä kaupoille.