Tukiryhmäni Kertut laittoivat pakkasrajasta (-15 astetta) huolimatta rohkeasti teltan pystyyn lauantaiaamuna mittarin osoitellessa -21 astetta aamulla. Itse sain tällä kertaa tulla valmiiseen pöytään klo 10.00. Torilla ei sitten muiden puolueiden telttoja näkynytkään. Päivän aikana yksinäinen kristillisten ehdokas värjötteli paljaan taivaan alla. Olin varustautunut kerrankin kunnon kerrospukeutumisella kavalakilla, useilla sukilla ja talvikenkien sisällä oli uusinta uutta kemiallisesti lämpöä tuottavat kantalaput. Olo oli kyllä aika tönkkö, mutta parempi sekin kun paleltua pakkasessa.

388707.jpg

Kuvassa etualalla kansanedustajaehdokkaat Hannu Siltala ja Jaakko Laakso

Teltalle tullessani olikin torilla jo kansanedustaja Jaakko Laakso metsästämässä eläkeläisiä. Oikeastaan ketään muita ei aamupäiväivällä kylmälle torille ollut uskaltautunutkaan. Tukiryhmä Kertut tulivat kohta kuuminen mehutermareineen varustautuneena kuin muinoiset naparetkeläiset. Erityisen vaikea oli tunnistaa vaaliveturi Maarit Uusikumpua kasojen eteen vedetyn huivin ja tummien aurinkolasien takaa.

Vähitellen alkoi ihmisiä liikkua torilla ja tulla meidän teltalle juttelemaan ja juomaan kuumaa mehua. Mieluista oli tavata pari vanhaa eläkkeellä olevaa rautatieläistä entinen matkakonduktööri ja vaunujen huoltohommissa päivätyönsä tehnyt vaunuasentaja. Politiikan sijaan jutut meninvät tietysti töymaille, niin kuin usein kahden tai useamman rautatieläisen kohdatessa.

 

388722.jpg

Kansanuutisten viikkolehteä otettiin taas mielellään vastaan

Kävin välillä Keravan kävelykadulla Prsiman edustalla päivystämässä. Tuntui, että Keravalla oli vieläkin kylmempi kuin Järvenpäässä. Keravalaiset eivät tällä kertaa laittaneet teltaa pystyyn, mutta olipahan pöytä ja lämminta joutavaa ja tietysti vaalimateriaalia. Keravalla oli suurempi joukko Vasemmistoliiton kansaedustajaehdokkaita paikalla: Oili Liukkonen, Jussi Saramo ja  Mirami Parant . Tosin osa lähti saman tien puolestaa Järvenpäähän päivystämään tultuani vilusta värisevälle kävelukadulle.

388713.jpg

Kuvassa Kervana Vasemmistoliiton kansaneudustajaehdokas Oili Liukkonen ja allekirjoittanut

Minua oli käyty jo kyselemässä aamupäivällä. Ketpäs muita kuin entisiä työkavereita Helsingin varikolta. Olin Helsingin varikolla työsuojeluvaltuutettu 1980-luvun puolestä välistä eteenpäin ja muisteltiin sen aikaista kuulon heikkenemiseen johtanutta episodia, joka  oli kohdannut tätä ensistä VR:n siivoojaa.

Keravalla kävi Järvenpäähän verrattuna  melkoinen kuhina. Prisman edustalla oli Vassareiden lisäksi Kokoomuksen, Demareiden ja Vihreiden teltat. Lehtikeisari Eero Lehteä ei näkyny kuuluvaksi vaikka kervalainen kunnallispolitiikko vassareiden Kari Kuulas kovasti odottikin. Kuulas olisi halunnut vähän ryöpyttää Lehteä ala-arvoisista luommusmieslausunnoista. Torilla kulkikin tieto, että Kokoomus olisi julkisesti Aamulehdessä sanoutunut irti Lehden linjasta. Siinä irvailtiinkin, että näin Kokoomus ajelee kaksislla rattailla: valtalinja Kataisen ja Salen johdolla jatkaa töyväen pressalinjaa korvat höröllä ja Lehti luottamusmiesten ja YT-lain vastustamisella kosiskelee pienyrittäjiä.

Vähän yli tunnin Keravalla päivystettyni palasin takaisin Järvenpäähän, jossa olikin tukiryhmäni liksäksi kansanedustajaehdokkaat Kirsi Pihlaja, Jussi Saramo ja Sari Virta.

 

388709.jpg

Tukiryhmäläisiä oli taas aktiivisti paikalla.