Järvenpään viime maanantain valtuustoa edeltävässä valtuustoinfossa käsiteltiin liikuntatoimenkehittämistä ja erityisesti liikuntapoliittisen ohjelman luomista Järvenpäähän. Sarkastisesti täytyy todeta, että eipä olisi varmaan liikuntatoimen infoa ollut ellei edellisessä valtuuston kokouksessa olisi valtuuston enemmistö pitänyt siitä huolen, että liikuntalautakunta säilyy itsenäisenä lautakunta seuraavallakin valtuustokaudella. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaupunginhallituksen enemmistö oli osana hallinto- ja johtosääntöuudistusta esittämässä että liikuntatoimi sulautettaisiin osaksi teknistä tointa. Asiasta käytiin valtuustossa kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan. Keskustan Tomi Passi esitti ensimmäisenä, että liikuntalautakunta säilytetään, kannatin omassa puheenvorossani Passin esitystä ja esitin lisäksi, että liikuntalautakunnan olisi laadittava Järvenpäähän liikuntapoliittinen ohjelma. Demareiden Pentti Virtanen esitti myöhemmässä puheenvuorossaan samansisältöiset esitykset, mitä olimme Passin kanssa tehneet. Nämä esitykset olivat käytännössä sen verran samanlaiset, että päätimme Passin kanssa yhtyä Virtasen esitykseen.

 

Täytyy vain ihmetellä ettei liikuntatoimi ollut itsenäisesti ymmärtänyt lähteä kehittämään aiemmin toimintaansa esimerkiksi laatimalla liikuntapoliittisen ohjelman. Asiaa ei ehkä tarvitse ihmetellä kun muistelee millä argumenteilla liikuntalautakuntaa oltiin lopettamassa. Liikuntalautakunnan sulauttamista teknisen toimen osaksi perusteltiin mm. sillä, että suurin osa liikuntatoimen rahoista menee liikuntapaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon jne. Näin varmasti onkin, mutta kokonaan oli tainnut esittelijöiltä unohtua liikuntakulttuurin edistämisen perimmäinen tarkoitus.

 

Hyvä näin. Joskus on luottamushenkiöiden käveltävä virkamiesvalmistelun yli, jos näyttää siltä että se on jäänyt ajastaan jälkeen polkemaa paikoilleen. Tätä samaa yli puoluerajojen menevää rohkeutta toivoisin, että Järvenpään valtuustossa harrastetaan enenevässä määrin seuraavallakin valtuustokaudella.