Tänään oli vuorossa vaalikiertuepaikkakuntana Mäntsälän joulumarkkinat. Siellä seisokellessani Vasemmistoliitn teltalla muiden vasemmistoliittolaisten ehdokkaiden ja tukijoukkojen keskellä tuli vanha laulu mieleen. Mäntsälä on kaikille tuttu  laulusta "Mäntsälä mielessäin, Mänstsälä mielessäin" jne. Laulu jatkuu "mitä Mäntsällä tehdään minä ymmrrä en kuka Mäntsälään nyt kaipaa mineä en". Aikoinaan ennen Lahden moottoritietä kaikki Helsingistä Lahteenpäin ajavat joutuiva ajamaan Mäntsälän läpi tahtoivat he sitä tai eivät. Kun moottoritie tuli jäi Mänsälästä vain hämärä muisto mieleen.

Nyt on Mäntsälä taas tullut valtakunnan tietoisuuteen Kerava-Lahti oikoradan myötä. Mäntsälästä tuli kertaheitolla rautatiepaikkakunta. Rautatiepaikkakunta on aina rautateiden alusta asti ollut merkittävä meriitti. Rautatiet ovat tuoneet ihmisiä, työpaikkoja, edistystä ja vaurautta alueelleen. Näin käynee myös Mäntsälälle, kunhan ratalinjauksen tuomat mahdollisuudet osataan hoitaa mallikkaasti.

290588.jpg

Tukijoukot valmiina iskuun (kuva Paavo Siltala)

Mäntsälässä minulla olivat tukijoukoistani mukana Arja Saurio ja Maarit Uusikumpu sekä tietysti vaaliaseeni poikani Paavo 8 v. Siinä kylmässä värjötellessämme lähti vaalityön suunnittelu lennokkaaseen ideointiin.  Ideointia jatketaan suuremmalla porukalla ensi tiistaina 28.11.2006 järjestötalo Kiurulassa Kartanontie 39 klo 18.30. Tervetuloa mukaan joukkoon. 

Työelämän edunvalvoja