Tieto Tikkurilan talvimarkkinoista tuli viime tipassa, mutta tulee ei parane vaalien alla jäädä makaamaan. Tukiryhmäläisiä Kerttuja ei paljon ehtinyt pahemmin patistella mukaan. Sainpahan yhde luottkertun Sarion Arjan sentään tuekseni lennäkkejä jakamaan. Talvimarkkinoilla olikin tavallista enemmän poliittista kuhinaa. Taisi joka puolueella olla teltta politiikkalle varatulla alueella.

415117.jpg

Rehtori Jukka Karhula (114) "bussikuski" Espoosta ja Hannu Siltala (132) ylen leveitä miehiä molemmat, mutta mahtuvat hyvin samaan kuvaan

Näillä markkinoilla oli sitten kansalle tarjolla ehdokkaita laidasta laitaan. Sen verran ahdasta näytti olevan tienvarsiilakin, että demareiden kansaedustaja ja ehdokas Risto Kuisma oli parkeerannut vaalipakunsa suojatien päälle. Aikamoinen teko lakimieheltä, lainsäätäjältä ja entiseltä AKT puheenjohtajalta. Taitaa olla uusia liikennepolittisia avauksia odotettavissa, jos Kuisma valitaan uudelleen eduskuntaan.

Ehdokkaille oli varattu mahdollisuus puheiden pitämiseen. Itse en sellaista tällä kertaa pitänyt, mutta yksi puhuja erottui muista, ei edukseen, mutta demareiden likaisen työn tekijän paikan lunastanut entinen SKP:n mies, entinen devalainen, entinen vasemmistoliittolainen Matti Viialainen sai meikäläisenkin verenkiertoon pienen lisäpotkun.

Matti toisti jo aiemmin esittäynyttä teemaansa siitä, että työväestön olisi keskitettävä äänet demareille, ettei äänet menisi hukaan. No Matin puheet voi jättää omaan arvoonsa ja ovat samaa b-luokan sarjaa kun Siimeksen puheet ja kirjoitukset. Mitähän Matti tarkoittaa hukkaan menemisellä? Näin vassuna voisi sanoa melkein päinvastoin, että ääivyöry Vasemmistoliitolle panee demaritkin miettimään paremmin politiikkansa suuntaan pari piirua työläisen suuntaan.