Järvenpää Vaemmistoliittolle on näissä vaaelissa 22 ehdokasta, mikä on sama määrä kuin edellisissäkin kunnallisvaaleissa 2004. Määrä on ihan kiittettävä olosuhteet huomioon ottaen. Monia vanhoja aiemmin ehdolla olleita  jäänyt pois ja uusia oli ensin vaikea saada innostumaan ehdokkuudesta. Nyt on sitten aika paana vaalivaihe muutamaan pykälää suuremmalle vaihteelle.

Järvenpäässä on sellainen tulos, että porvaripuolueiden eteneneminen saadaan pysäytetyksi. Jos olisi uskovainen sanoisin, että varjele meitä enemmältä kokoomuksen ja valtaan kynsin ja hampain pyrkivän kepun ylivallalta. Valtiosihteeri Volasella on taas kova pyrky Järvenpään mahtimieheksi. Siihen pyrkyyn ei vain taida olla maitotiloja riittäväsi Järvenpäässä.

Järvenpään kunnallispolitiikkaa sekoittaa jonkin verran ns. sitoutumattomien ryhmä, jossa on laidasta laitaa seilaajia. Ääripäässä mennään monissa tapauksissa Kokoomuksesta oikealta ohi että päätä huimaa. Toisessa pääässä on pohjimmilttaan ihan vassua porukkaa. En vaan ymmärrä, mitä he siellä tekevät? Tulisivat aatteelliseen kotiinsa vasemmistoporukkaan takaisin, ei meillä enää riidellä.

Vihreitten linjasta ei enää nykyään muutamaan kuukauteen ole ottanut selvää. Kaupunginhallituksessa ja valtuustossa vedellään komeasti eri linjoilla. Vihreä arpuusi Markkanen on oma lukunsa. Lähempäna kommunistien pääsihteeri Viitaniemeä kuin omia ajatuksiaan. Meni syteen tai saveen Kukkonen ja Demarit ovat saaneet osasta vihreistä uskollista uskollisemman kannattajan.